Közösségi tervezés a moduláris utcabútorokkal

Most szombaton, 2023 június 10-én a Szigony utcában került sor az első közösségi tervezési alkalomra a CoolCo’s projekt keretében. Bár előzetes terveink szerint ez már a második találkozás lett volna a helyiekkel, a június 7-re tervezett alkalmat el kellett halasztanunk a bizonytalan időjárás miatt.

Ezen a szombati napon szerencsére jó idő fogadott minket a szigony utcai egészségügyi rendelők előtt, helyenként a nap is megmutatta erejét. Az időjárás is segítette tehát a helyi lakosokat és a tervezőket, hogy közösen gondolkodjanak a július elejére megvalósuló hűsítő pontról. 

A CoolCo’s koncepció alapja, hogy moduláris elemekből olyan utcabútort hozunk létre, ami a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg a kánikula idején. Ülőalkalmatosságot, árnyékot, növényeket és vízvételi lehetőséget képzeltünk el, de a közösségi tervezés során megjelenő esetleges új funkciók beépítésén is dolgozunk. 

Az inspiratív nap tapasztalatai alapján a helyi lakosok minél több zöldet, ivóvízvételi lehetőséget, forgalomtól elzártságot hangsúlyozták. Ezeket a lehetőségeinkhez mérten beépítjük a végső megjelenésbe. 

Köszönet jár a Járókelő Közhasznú Egyesületnek (https://jarokelo.hu/rolunk/mire-jo-a-jarokelo/), hogy az Egészséges Utcák (https://egeszsegesutcak.hu/)  koncepciót sikerült megismertetni az érdeklődőkkel.

Scroll to Top