Megnyitottuk az első CoolCo hűsítő sarkot Józsefvárosban

Július 5-én helyi lakosokkal és érdeklődőkkel közösen ástuk bele magunkat a hőhullámok veszélyeibe, illetve az alkalmazkodási lehetőségekbe. Petrovácz Rita szakértő a zöldítés városi klímára való hatásáról beszélt a megjelentekkel. Megállapítottuk, hogy a burkolat erősen befolyásolja a felszíni hőmérsékletet, de az Egészséges utcák indikátorait is felfedeztük a járókelőkkel. Dr. Madarász Mária játékos kvízzel mutatta be, hogy a kánikula milyen hatással van az egészségünkre és az egészségügyre. A helyesen kitöltők ajándékokat kaphattak. A vízipisztoly és a héliumos lufi a gyerekek szórakozását is biztosította.

A jó hangulatú eseményen felvázoltuk, hogy melyek azok a pontok a kerületben, ahol felfrissülhetünk, legyen az ivókút, önkormányzati épület, vagy olyan üzlet, ahol szívesen várják a kulacsokat vízzel való megtöltésre. Ezt egy folyamatosan szerkeszthető térképen is megjelenítettük, tehát a helyek bővülésével a térképen megjelenő pontok is sokasodhatnak a nyáron.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, hamaraosan a CoolCo értékelésének fázisába lépünk, amiről szintén beszámolunk itt és közösségi média felületeinken.

Scroll to Top